Меню
Різне
цибуля поширений у всьому світі в якості городнього рослини. З давнини цибуля застосовувався і в якості лікарської рослини. Відомо, що єгиптяни вживали ці рослини у величезних кількостях, не боячись специфічного запаху.
цибуля
У Древній Греції цибуля входив до числа найбільш часто вживаних і улюблених овочів. Луково-медова суміш використовувалася грецькими красунями як омолоджуюча маска для обличчя. У персів цибуля вважався овочем знаті і навіть шанувався цінним даром при шлюбних церемоніях. У Стародавньому Римі Лук наділяли магічними властивостями використовували як оберіг, засобу, який відганяє від житла демонів. У середньовічній Європі цибулю перетворився в їжу простолюдинів, а аристократи вважали непристойним його поява на столі і гидливо ставилися до Цибульний запах. Однак і там визнавали цілющі властивості цибулі. У російського народу збереглися прислів'я: «Хто їсть цибулю, той позбавлений від вічних мук», «Лук від семи недуга». Говорячи про цибулю, ми частіше має на увазі звичайний ріпчаста цибуля. Однак існує безліч сортів цибулі, володіють абсолютно різним видом і смаковими якостями. Рід цибулевих налічує близько 400 видів цибулинних рослин. Серед них цибуля - батук, цибуля - порей, шніт-цибуля, цибуля багатоярусна, цибуля-шалот, черемша та інші. До статі, за лікувальними властивостями черемша близька до часнику, має виражену антимікробну дію. Хімічний склад лука дуже багатий. Цибулевий сік містить комплекс цукрів, ефірні олії, ферменти, глікозиди, флавоноїди, солі кальцію і фосфору, вітаміни (аскорбінова кислота, рибофлавін, каротин). Цибулини ріпчастої цибулі містять ефірну олію з характерним гострим запахом, подразнює слизові оболонки очей і верхніх дихальних шляхів (тому при розрізанні лука «плачуть»). В їжу використовують зелене листя і цибулини. Свіжа цибуля збуджує апетит, посилює виділення травних соків, поліпшує травлення і сприяє кращій засвоюваності поживних речовин. Він широко використовується в кулінарії. Лук стимулює виділення травних соків, заспокоює нервову систему, очищає кров. Цибулевий сік застосовують для лікування ревматизму - і всередину, і у вигляді розтирань. Для отримання лікувального соку використовують ріпчасту цибулю білого кольору (не синій). У цибулі до виявлений простагландин А, що сприяє зниженню артеріального тиску. Ця речовина раніше знаходили тільки в продуктах тваринного походження. Крім того, цибулю добре заспокоює нервову систему і сприяє сну. Дослідники довели, що цибуля здатна запобігти другий інфаркт, якщо один у вас був. Із цибулі готують аптечний препарат - спиртову витяжку аллілчеп. Вона має бактерицидну дію, стимулює мускулатуру і секреторну діяльність кишечника і перистальтику, її застосовують для лікування хронічних діарей різного походження, а також атеросклерозу і склеротической форми гіпертонічної хвороби. Зелене листя цибулі ріпчастої, цибулі-батун, часнику, черемші мають цінна властивість: якщо їх соком потерти місце оцту комахи (овода, комара, бджоли та інші), швидко слабшає біль і зменшується припухлість шкіри. Якщо укуси численні, із зелені цибулі готують кашку, поміщають її в марлевий мішечок і прикладають до уражених місць. Як краще використовувати цибулю? Гострі сорти цибулі найбільш раціонально використовувати для отримання цибулевих відварів (для соусів), у супи, до рибних страв і для пасерування (томління в маслі) з подальшим використанням у м'ясних, овочевих, рисових блюдах і як начинки в пироги. Напівгострі сорти, особливо солодкі, краще всього використовувати в свіжому вигляді - в салати, до холодних закусок, з бутербродами. Лук-шалот володіє крім гостроти різного ступеня специфічним, більше своєрідним, ніжним і тонким смаком і запашним запахом в порівнянні з ріпчастою цибулею. Він здавна був улюбленою пряністю французької кухні, будучи основою для ароматизації багатьох соусів і супів. Шалот - неодмінний ароматизатор більшості західноєвропейських маринадів, баранини по-французьки, делікатесів з болотяної птиці (кулики, бекаси). Біля цибулі-порею відсутні різкий «цибульний» запах і смак. Його аромат ніжніше, смак тонше, приємніше, солодше, ніж у ріпчастої цибулі. Тому ніжки порею йдуть для ароматизації різних м'ясних і особливо овочевих (капустяні, картопляні, щавлеві, шпинатові, морквяні, кропив'яні) супів-пюре, а також соусів. Дрібно шинкованою листям порею можна густо обсипати рибу, призначену для гасіння, обсмажування або запікання, поверх (або замість) панірування. Лук-батун використовується в основному в салати і гарніри. Шнітт-цибуля вживається в салати, супи, омлети, з маслом і сиром, змішується з іншими пряними травами. Біля лука-мангіра використовуються тільки молоді листки і цибулини ранньої навесні, переважно у свіжому вигляді. Іноді його сушать і вживають у сушеному вигляді в супи, для примастки рибних страв. Пскемскій цибуля володіє сильним і різким ароматом і смаком цибулин, гарним смаком зелені. Використовується в національній кухні казахів, киргизів, узбеків і таджиків, найчастіше у маринованому вигляді. Як правильно вибрати цибуля ріпчаста? Для того щоб ріпчаста казино
Играть в казино
Онлайн Казино

Buy viagra
Buy clomid
Buy cialis

Best Online Casinos Review
Online Casino
best online casino
Casino

куплю дом
квартира на сутки
куплю квартиру в Минске
куплю земельный участок
продажа недвижимости
покупка недвижимости
аренда недвижимости
обмен недвижимости
аренда офиса



Форекс
Брокеры Форекс
уроки форекс видео
казино
Играть в казино
Онлайн Казино
Buy viagra
Buy clomid
Buy cialis
Buy clomid
Buy Clomid Online
Best Online Casinos Review
Online Casino
best online casino
Casino
куплю дом
квартира на сутки
куплю квартиру в Минске
куплю земельный участок
продажа недвижимости
покупка недвижимости
аренда недвижимости
обмен недвижимости
аренда офиса
Форекс
Брокеры Форекс
уроки форекс видео
Торговля на Форекс
форекс онлайн
Forex
Forex Online
Forex TradingТорговля на Форекс
форекс онлайн
Forex
Forex Online
Forex Trading


резиновая плитка для дома
резиновая плитка в Минске цибуля не втратив свої якості довгий час, потрібно навчитися правильно його вибирати. Головне - не поспішати складати в корзину той лук, що на перший погляд візуально не викликає у вас ніяких сумнівів. У ріпчастої цибулі є чимало ознак, за якими можна визначити його доброякісність. Для запасів на зиму краще вибирати гострі сорти цибулі. Найдовше тримається золотистий цибулю, трохи менш фіолетовий і білий. Цибулина повинна бути покрита щільним шаром луски без просвітів і пошкоджень. Хвостик у цій області повинен бути абсолютно сухим, а підстава плоске закруглене. Якщо на дінці утворюються білі коріння-проростки, такий лук довго не протягне і його краще залишити. Визначте на дотик його поверхню, вона повинна бути, безумовно, твердою і, абсолютно, сухий. Як правильно зберігати цибулю? Якщо ви віддаєте перевагу заплітати цибулю в косу і підвішувати у вигляді гірлянди, тоді повинно бути присутнім наявність бадилля, щоб краще зчіплювати його один з одним , плюс допомога міцної мотузки або шпагату. Якщо цибулини з обрізаними кінчиками, то відповідним місцем для їх зберігання буде картонна коробка, дерев'яний ящик або плетені корзини. Не варто зберігати цибулю в холодильнику. Оптимальна температура, при якій він найкраще себе «почуває» від +18 до +24 градусів за Цельсієм.

Приємного Вам апетиту!

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем

Цікаве
На правах реклами:

Copyright © 2013 Рецепти від Ти - кулінар

Експорт новин RSS 3.0

В закладки: